18 år


Igår var det en speciell dag, för mina storasystrar fyllde arton. Dagen började med frukost i soffan, vanligtvis brukar det vara frikost i sängen men inte i år.  Pappa hade skrivit arton med kakor, ni ser de där kakorna på fatet. Men det tog ett tag innan jag såg vad det var, men det behöver jag ju inte säga till honom, haha!

Sen åkte vi till satn och åt på någon kinaresturang vid östermalmstorg. Sedan var det bio, jag mamma + lillasyster så Arthur och julklappsruschen och de andra The girl with the dragon tatoo. Sedan hade de fest för kompisarna så då fick resten av familjen vara hos min farbror. Ja, så såg deras 18-årsdag ut. Jag antar att de är ganska trötta just nu, de kom hem vid fyra i morse efetr att ha varit ute hela morgonen. Hur orkar man?


Mitt 2011


2010 var nog det hemskaste året jag har varit med om, så när 2011 började var liksom en ny start. Året började med sjukt mycket snö. Och den höll i sig till april. I mars- april kom jag på hur roligt det var att fotografera och jag fotade på en helt annan nivå än tidigare. Jag fotade verkligen allt och alla då. Jag trivdes i skolan och hade världens underbaraste vänner. Jag lärde även känna Ylva och Julia tusen gånger bättre.

När våren äntligern kom i slutet av april så blev jag mycket gladare, jag märkte verkligen hur mycket ljuset påverkade en. I Maj, så fick jag reda på vilka Jedward var, och senare One direction. Det jag inte visste då var a
att one direction skulle bli min absoluta favoritgrupp. Jag så även Niall i maj när jag och några andra läskiga tjejer, hehe stod utanför deras hotell...I början av juni hade skolan en välgörenhetsdag som var urtråkig, att kören där jag är med fick sjunga med Carola kunde inte ens göra dagen roligare. Jag hoppas i alla fall att det som fick pengarna har fått bättre nu! Dagen före skolavslutningen så var jag och några andra tjejer i stan igen för att one direction var i Stcokholm igen. Jag och Julia och Julia kom lite senare till stan än de andra och såg Liam och Zayn någon meter ifrån oss och Liam vinkade till mig ♥, hehe fick lite panik då!

Dagen efter var det alltså skolavslutning och det var den första skolavslutningen på länge då jag inte grät. I början av sommarlovet var jag mest hemma själv eftersom de flesta var bortresta. Men sedan åkta jag till farmors landställe i några dagar. Efter att jag hade varit hos henne så var det midsommar. Då fick jag höra av en person att jag var bra på att fota, det var nog första gången jag fick höra det!

Efter midsommar var jag mest på landet med familjen och mina kompisar och badade och gjorde sånt man brukar göra på sommaren, som att klia sönder de hundra myggbetten på benen och bli irriterad över de femtio blåmärkena på benen, och då överdriver jag inte. Jag hade särkert femtio blåmärken på benen. Jag kom även fram till att jag var klumpigare än klumpigast.

Jag fyllde även tretton år i sommras, och tyckte att det var mer speciellt än att fylla arton. Jag fick massa underbara presenter och fick äta jordgubbs tårta, mums!

Sedan åkte jag på kollo, det bästa jag har varit på. Teater i två veckor, jippie!

Sedan började skolan, och det var roligt att träffa kompisarna igen men alla lektioner, usch! Sen mellan det har jag inte så mycket att berätta. Sen i december var det världens kaosigaste dag i skolan, och sen var det lucia. Sedan julavslutnin goch sedan jullov. Och senare julafton, som var den bästa i hela mitt liv. Jag köpte en systemkamera den tjugosjunde december och nu sitter jag här med den och skriver detta. Ja, jag tycker att 2011 har varit ett helt perfekt år. Och juste, jag får inte glömma att jag startade den här bloggen i början av december. Ett väldigt bra beslut om du frågar mig!

min syster x 2


Jag vet inte riktig vilken av de jag tycker om mest, den svartvita eller den med färg. Vilken tycker du?


lite juliga sådär


Dagens inköp, pyjamasbyxor från gina tricot. Jag tänkte köpa ett par rutiga förut men nu såg jag dessa hänga på en klädhäst där det var halva prise. Så då kände jag att jag var tvungen att köpa de, även fast de var på tok för stora! Men, jag ska ju än¨å bara sova i dom!

Röda läppar och en egen sång


Jag har märkt att jag väldigt ofta gör listor. Men dom är så bra och gör att jag kan kolla tillbaka och se hur jag tänkte just den dan och så. Så nu gör jag ännu en lista.

♥ Jag har kommit fram till att jag för alltid kommer hata att ha på mig byxor, en obotlig klänningsälskare alltså!
♥Jag skulle vilja ha en fin och speciell sångröst som får människor att häpna, och kanske till och med gråta. Ja, en sådan röst vill jag ha.
♥Att bokehn på bilden ser ut som äckliga organismer som man kan se genom ett microskåp på NO-n! Usch, jag tycker inte om NO!
♥Jag har läst ut löftet, en riktigt bra bok. Men jag stör mig på huvudkaraktären, det har jag gjort i de tidigare böckerna också. Hon blir kär i fel person och är allmänt korkad!
♥Om jag skulle få välja en låt som jag skulle ha skrivit skulle det vara your song, den är så fin.
♥ Jag har märkt att jag alltid översätter engelska låtar i huvudet, som"Och du kan berätta för alla, att det här är din sång" som då kommer från your song.
♥När skolan börjar ska jag ha rött läppstift på mig nästan varje dag!


Randigt, blommigt och färgglatt!


Gud så fina klänningar, mitt klänningsberoende kommer aldrig försvinna!!

Fin, finare, finast!


Visst är den fin? Jag gick runt och fotade allt och alla här hemma och jag tror att alla förutom min mamma vill slänga ut kameran genom fönstret!

Just nu kollar jag på Megapixlars livesändning från igår, bästa humorn, slår nästan grotescho!

NIKON D3100

Jag har köpt min Nikon d3100 nu! Jag är såå glad! Jippie! Alla bilderna blir jätte bra, det ända som var dåligt var väl att man inte fick med någon kabel-sladd så att jag kan lägga upp bilderna på bloggen. Men jag får väl köpa det! Annars är jag super glad, ps i love you!

Dagens lista

  • Jag har märkt att facebook är beronende framakallande men även riktigt tråkigt, vad ska man göra liksom?
  • Idag ska jag få köpa min lilla Nikon d3100! Som jag har längtat! Eller den är inte min men snart är den det så jag kan lika gärna säga att den är nin nu!
  • Jag får ett litet utbrott här hemma eftersom One directions låt another world inte är med på deras skiva. Alicia = ½!#¤%½!"#¤%&/()=??)=(&%#...
  • Jag har skirvit detta inlägg 3 gånger nu eftersom jag alltid kommer åt någon sattans knapp på detta tangentbord, roligt? Hehe...
  • Läste på aftonbladets hemsida att någon knäpp knäppis hade sjutit ihäl någon på något kafé i Malmö, i någon halloweenmask som var med i the town. Eh, jag ska bara gå och känna på ytterdörren. Bra, den var låst!
  • I forgot to watch the phone...I was too busy watching their asses. När jag drar muspekaren över ett engelskt ord så översätter google ordet. Och enligt Google-translate är asses åsna. Haha!!!!


welcome home

Älskar den HÄR låten, känner ni igen den?

Mina fina julklappar


Fick världens finaste julklappar igår, böcker, en kånken ( väskan) pengar, att jag ska få köpa en systemkamera då mamma och pappa betalar hälften, ett halsband, en klänning, strumpor, sängkläder, present kort på en rad olika affärer, en signerad 1D skiva, ett armband, strumpbyxor, ett läppstift och ett täckstift! Så grymt nöjd med julklapparna i år!

Min julafton ( varning för lång text)


Min lillasyster väckte mig vid halv sju och sa att det var julafton. Jag vaknade först halv sex men tyckte att det var lite tidigt att gå upp då. I alla fall, jag gick in till min lillasyster och hon frågade om jag inte skulle kolla i min julstrumpa. Julstruma? Juste, det brukar vi ju få!
I min fina gröna julstrumpa hittade lite smått och gott, bland annat prickiga strumpbyxor och ett väldigt roligt läppbalsam som luktade gott!

Efter det gick jag ut till vardags rummet där granen var. Som vanligt låg det fyra paket och massa godis där, ett var till alla under 18 i familjen. Jag öppnade mitt paket och hittade en fin tyg blomma, en svart plisserad klänning från monki och strumpbyxor. Sådär ja, då var julaftonsklädseln klar!
Sedan kom mamma och pappa till vardagsrummet och vi satt och pratade och åt godis.

Sen fick jag äran att väcka två trötta storasystrar som man fick tjata på för att de skulle gå upp. En gemensam frukost och sen började det stressiga!


Jag i min nya klänning!

Klockan tolv skulle släkten komma och det var mycket att göra innan. Men när de väl hade kommit så kunde man sätta sig ner och ta det lungt!

Runt ett satte vi oss ner och åt jullunch. Jag och mina systrar fick sitta ute i vardagsrummet och äta med mina systrar och det var så mysigt! Samtidigt gick jag runt och kollade på ettiketerna på paketen som låg under julgranen. Spännande!


Sen efter lunchen började kalle anka och vi tog fram knäck och annat julgodis! En jul utan kalle anka är ingen jul!

Efter kalle anka kom tomten, och vi fick öppna julklapparna från släkten fick bla. en väska som jag visar senare!

Efter julklappasöppningen så stannade släktingarna kvar i kanske en timme. Sedan sa vi tack och hejdå till de. Fast min moster stannade kvar. Sedan så började "familjejulklappsutdelningen". Och jag fick världens bästa julklappar! Jag visar i ett inlägg senare!

Hade världens bästa julafton och jag blev glad över att andra blev glada för julklapparna de fick av mig och
jag tror att de blev glada över att jag blev glad över mina julklappar! Men det bästa på julaftonen var såkklart att det var så trevligt! Är i alla fall nöjd med hela dagen!


den dag vi väntat på i 24 dagar


God jul!
Just nu sitter jag nog och äter jullunch med släktingar och familj! Så detta är alltså ett tidsinställt inlägg! Hur har eran dag varit hittils?  Har tomten kommit en? Hur firar ni jul? Okej, det kan vi ta någon annan gång men nu har jag bara en sak till att säga...GOD JUL!

En dag kvar


Kolla vad fin vår gran blev!

torsdagslista

  • Det är criminal minds ikväll, det bästa och sjukaste program som finns!

  • Jullov! Mitt jullov ska tillbringas med vänner och böcker. Och fin musik. Och godis. Och pulkaåkning såklart. Och massa filmtittande medans man har en varmkopp choklad i handen.
  • Det är julafton på lördag, och jag har fortfarande inte köpt alla julklappar!
  • Vis ka sätta upp vår julgran ikväll (ja, vi har en i plast) och pynta den, mysigt och förhoppningsvis får jag i mig några pepparkakor!

         Japp, det var min torsdagslista!


glitter och finisar


Jullov! Äntligen säger jag bara! Efter att skolan gick jag och resten av Lia och fikade och gav julklappar till varandra! Riktigt mysigt! Fick världens finaste ugglehalsband av Julia och en rosett plus två nagelfilar av Ylva, tack finisar! Nej, nu ska jag spela sims igen, har blivit beroende! Kramar!

snö



Alicias och fingrets kommentar efter att ha skrivit snö i stenhård snö:
AJ!

på lördag är det ingen vanlig dag, för då är det inte alicias chokladätar dag!


Nej, jag kommer antagligen inte orka äta så mycket choklad på lördag, kommer nog äta mig mätt på knäck och skumtomtar, skumt va?

glitter glitter på granen där, säg mig vad som roligast är


Åh, jag längtar tills i morgon då vi ska sätta upp julgranen! Mysigt!!

Simstime!

Jippie!

kan du se vad det är?


Kan ni se vad det ska föreställa? ( snälla, svara rätt annars blir både jag och en släkting ledsna, jag efetrsom jag har gjort det och släktingen som ska få det ;) )

lite mera mmm i livet


Socker, jag vill ha socker! NU!!!!

Randig och orange, kan det bli bättre?


Åh vad fint! Såhär vill jag gå klädd nu! Allt är från monki förutom skorna!

jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra!


en påse nötkräm

Notkram-575
PH: UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukter som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp

knäck som i knäckt


Gjorde knäck för några dagar sedan,  i lördags om jag ska var exakt! De blev väldigt mumsiga, och kladdiga...
Annars så sitter jag här och tycker lite synd om mig själv, jag var hos sjukgymnasten i dag och det kändes som värsta fyspasset! Först fick jag cykla på någon konstig cykel i en halvtimme och redan där var jag död! Sedan några övningar och sen fick jag träna bålen i måånga minuter. Så nu sitter jag här med mina ben till slajm och tycker synd om mig själv och är helt knäckt! Ben och Jerry någon? Juste, jag har ju knäcken...

alicia satte sig ner och redigerade en bild, och spårade ut helt enkelt


can you see the light?


lite juligt sådär


snälla bli min


Hej din perfekta jacka som jag har velat ha länge! Snälla bli min!


tio små neger pojkar

Bästa boken jag har läst på länge, och med länge menar jag en månad, så Klara var lugn, Harry Potter har jag inte läst på en månad och den är fortfarande bäst!

Boken har ett ganska hm, retande namn för många men den handlar inte alls om det. Eller jo, det är tio personer som åker till en ö och sedan dör de en efter en. Och det som binder ihop det med namnet är en ramsa, tio små neger pojkar åker till Rio, en satte i halsen, och sedan var de bara nio. Som sagt, de dör då, en efter en! Den är lite sådär små mysig, som miss Marple och den är lite klurig så man får tänka mycket när man läser den! Men jag rekommenderar den starkt!


ge mig vingar så att jag kan flyga


Det är något med den här bilden som jag älskar, jag vet inte vad men jag blir alltid så glad när jag ser den! Och sen tycker jag att det är roligt att man ser min kompis i bakgrunden!

my love, you stole my heart!


Den gråa gatan


Det snöar ute! Nu slipper vi den tråkiga gråa asfalten som vi har sett i över ett halvår! Nu finns det hopp att det är snö på julafton! Jippie!


ändra näsan är du snäll


Haha, väldigt snygga bilder som jag ritade idag. Men det jag tänkte säga är att jag tycker att bilden i skolan är helt fel! Jag tycker att man ska få rita det man är bra på och inte behöva måla hundar om man då är sämst på det. Om min bildlärare skulle kolla på bilderna jag målade hemma skulle hon skaka på huvudet och säga hur jag skulle göra för att de skulel bli bättre och då skulle hon sätta sin egen prägel på bilden som egentligen är min. Nej, jag tycker att man ska få måla det man vill och hur man vill!

Alicia leker med ljuset


Som jag alltid gör, leker med ljuset! Inte bara när jag fotar utan också att jag tänder och släcker lamporna hela tiden, haha jag tror inte att någon upskattar det!

Torsdagens punkter

• Jag är irriterad för världens jobbigaste personer har också börjat tycka om One Direction, fast förut sa de att de var fula och var dåliga! Gah!

• Det är criminal minds ikväll, jippie!

• Jag vet varför Robert Pattinson ser konstig ut i alla filmer förutom Twilight, han har ju inte den klassiska Edward frisyren som är så himla snygg!
Ps: Robert Pattinson är snyggast som CEDRIC DIGGORY, no comments!

• Bruno Mars är grymt begåvad!

• Det är snart jul och ingen snö. Ingen jul utan snö, • slut!

Japp, det var nog några av dagens punkter!

En glad alicia är en rolig alicia


Om ungefär tre veckor så åker jag utomlands och kan gå runt barfota och barbent igen! Man kan säga att jag längtar!

just say i do!


Lie bilder fråhn idag när vi luciatågen. Julia och Ylva kommer antagligen att banka hjärna ur mig på torsdag eftersom jag la upp vissa bilder! Men den risken får jag ta!
Det var i alla fall jätte mycsigt och roligt och jag och Julia blev helt höga på socker! Att jag höll på att svimma var kanske inte så roligt men det roliga överväger det tråkiga!
Så, nu ska jag bara sova och vara sur på dumma lärare som inte lätt mig, Julia och Ylva sluta tidigare även fast vi var sok zombies mednas alla andra i kören slutade efter lunch! Inte snällt!
Annars är jag glad över att det är studiedag imorgon och här har ni planerna för imorgon:

  • Sova
  • sova
  • sova
  • sova
  • kolla på julkalendern
  • sova sova sova äta choklad
  • kanske sova igen
  • ut och fota
  • sova
  • äta någon karamell kanske
  • sova

Japp, det var mina planer för i morgon!

Kramisar!


fåj deet vajaa liiite champis?


Så här måste Julia ha känt sig när hon fotade mig. Nej, vi var inte fulla, bara höga på socker!

lingonris som icke luktar kattkiss


Kören gjorde kransar idag och det var lika trevligt som förra året! Min blev helt sne och ful men många säger att de ska vara så, eftersom det är charmigt. Hehe, det tycker inte jag!
Jag kommer förövrigt vara en zomibe i morgon, kommer vara i skolan i hela tolv timmar i morgon. Rena rama helvetet! Så mycket älskar jag inte skolan. En i min klass frågade mig om jag tyckte om skolan och jag svarade ja på frågan. Sedan sat han och tänkte för sig själv i kanske fem minuter och sen helt plötsligt frågade han om jag ville gå i skolan på helgerna?. Dum fråga tycker jag!
Nej, nu måste jag gå och fixa några saker tills imorgon eftersom mina föräldrar tjatar så förskräckligt på mig om att jag måste göra det nu! See you later, krokodil!

yellow


Kolla vad fina lussbullarna som vi bakade igår blev! Goda blev de också, och degen var också god! Det ända som inte var gott var russninen, de smakade russin, som jag förövrigt tycker har en äcklig smak!

måttbeställa lucialinne tills nästa år?


Imorgon är det ju lucia och jag ska vara med i kören och då måste jag ha ett lucia linne. Men igår så såg jag att det var för kort vid fötterna och händerna. Jag ser även ut som ett tält i linnet eftersom det annars är enormt! Jobbigt att vara lång ibland!

lussekatter eller lussebullar?


Gissa vad jag har gjort idag? Bakat lussebullar och det blev ganska många, även fast jag åt upp en fjärdedel utav degen. Men inte helt ostraffat, man får sjukt ont i magen utav ojäst deg.
Måste också tillläga att jag ser ut som en tant med mina kläder på bilden, jag vet inte varför men alltid när jag ska baka klär jag mig som en tant!


önskelista julen 2011


Lite av det jag önskar mig i julklapp, jag önskar mig även kläder, smycken och smink som jag inte kan hitta någonstnas på nätet. Har ni gjort någon önskalista än?

bubbles


hela världen är så underbar...


Kära glasögon!
Du måste veta att du är jobbig. Du följer efter mig hela tiden. Jag blir så irriterad på dig men jag vet att jag skulle få väldigt ont i huvudet utan dig. Måste säga att det är ett väldigt jobbigt val, ont i huvudet eller galsögon?
Okej, jag måste välja dig glasögonen!


imse vimse spindel


Det är något med den här bilden som jag älskar! Jag kan inte riktigt sätte fingret på vad men det kan vara den lysnade gröna färgen, skärpan på spindelnätet eller allting i bilden...:)

det tredje ljuset är tänt


Ja, då var det tredje advent! Det tredje ljuset är tänt och nu återstår bara det sista som väntar på att bli tänt. Visst har det gått snabbt, det är redan den elfte december och snart är det julafton.l Och det som är kobstigast, det har inte kommit någon snö. Jag tycker om när det är kalt när det finns snö men inte när det bara är kalt och slask. Usch!

och frost och köld skall vika


Vem är Alicia



Vem är jag?
Jag heter Alicia och är en trettonårig tjej från Bromma, Stockholm som älskar att fota! Älskar även musik, teater och dans. En riktig scenmänniska alltså. Jag kan uppfattas som ganska blyg när jag är bland människor som jag inte känner och jag vet inte varför det blir så? När jag känner personer så pratar jag nog lite för mycket, haha! Blir tyvärr sällan bra på kort och jag trivs nog bättre bakom kameran än framför, till skillnad från en av mina storasystrar!

Foto
Mitt intresse för foto har alltid funnits där och det kan ha något med att mamma älskar att fota. Men i vintras så "fastnade" jag på riktigt för det här med foto och jag tycker att jag utvecklas hela tiden! Det som gjorde att jag fastnade för foto var att jag lyckades fånga en bra bild på en blomma och sedan öppnades en helt ny värld för mig. Sen blev det bara bättre bilder och jag började prova att fota i olika vinklar och med nya inställningar kameran. Sen började jag läsa fotobloggar och prata med Klara och Isabelle som också är väldigt intresserade av foto och sen dess har jag varit fast! Och just nu ligger en systemkamera högst upp på önskelistan!


Musik

Musik har alltid varit en del av mitt liv. Mamma har ofta köpt blandskivor och melodifestival skivorna till oss och när man var liten så var det mest de låtarna som man gick runt och sjöng på. I ettan kom jag på hur roligt det var att sjunga och i tvåan sjöng jag solo inför massa föräldrar och barn i min gamla skola. Sen har jag bara blivit modigare och modigare och just nu går jag i skolkören och tränar inför lucia.

För några år sen hörde jag talas om en grupp som hette Tokio Hotel som jag blev helt förälskade i. Jag såg de senare live men nu är de bara ett band för mig, inget mer. Efter att jag lämnade Tokio Hotel eller vad man säger så har jag funnit nya artister som har så fina texter och sånger. Exempel är Håkan Hellström, Markus Krunnegård, Veronika Maggio, One direction och väldigt många fler. En låt text som jag verkligen har fastnat på är Markus Krunnegårds Jag är en vampyr, jag älskar verkligen den!

Tyvärr är jag inte lika förtjust i instrument och jag har gått på gitarr men jag var verkligen värdelös!


Vad kommer ni få läsa om i bloggen?

Som ni kanske har förstått så kommer jag skriva om foto men även om musik och böcker. Men jag älskar även att vara kreativ så det kommer jag nog också skriva om!

Innan jag avslutar det här inlägget så måste jag bara säga att det är jätte roligt att ni har hittat hit till min blogg. Jag startade ju en ny blogg för bara någon månad sen men jag ville ha en ny blogg, en Alicia blogg!


RSS 2.0